woensdag 24 september 2008

Jelle wint 'de verwondering'

Onze Alumni-trots Jelle Gijsberts heeft de verwondering, prijs voor het best vormgegeven kinderboek van uitgeverij Kok, gewonnen. Gefeliciteerd Jelle!
Zie hier het volledige artikel.

maandag 22 september 2008

De concept art schatkist

Dit is goud: Animatie specialist Hans Bacher houd een blog bij die vooral voor de V3T erg interessant is. Door zijn werk als production designer heeft hij toegang tot de mooiste concept art uit de industrie. Kijk snel op http://one1more2time3.wordpress.com/ en laat je inspireren.


(Klik op de afbeelding voor een vergroting)

I love de Maas

Helaas, met het oog op de deadline van 15 november, halen we het niet om hier lesmateriaal voor volgende periode van te maken.
Maar het is absoluut de moeite waard om iets in te leveren voor het project 'I love de Maas' dat het Maritiem Museum samen met studenten van de Willem de Kooning Academie organiseren.

Lees meer op http://www.maritiemmuseum.nl/ilovedemaas/ en schrijf je daar in. Je kunt je eigen feest op het strand aan de Maas winnen!

zaterdag 20 september 2008

Lekker bezig!

Een paar blogs uit de studentenlijst vallen op omdat ze zo goed ge-update en bijgewerkt worden. Niet alleen dat, maar de presentatie van de tussenstappen is helder, en bij sommigen zijn de studies mooi 'schoon' gepresenteerd. Vast scanners...
Dit is de selectie;

V3T, bij de opdracht 'animation concept art'
Nick Visser
Iwan Smit
Kazuma Eekman
Robin Band
Rick van Kalmthout
Marcel de Geus
Yoran Bordewijk

V2T, bij de opdracht 'beeldmanipulatie'
Galiet Schreiber
Annick Gaarthuis
Tjeerd Traats
Jeroen Eijkelboom

donderdag 18 september 2008

Graffiti project

In de 'tunnel' naast het GLR wordt hard gewerkt aan een hele grote piece. Ook onze visualisers Sebastian Agresti en Maurice Gobert werken hier aan mee. Ze worden begeleid door Lucky Dubz, een illustrator/graffiti artist met een indrukwekkend portfolio. Zie www.luckydubz.com/

Ga snel even kijken naar het resultaat.

woensdag 10 september 2008

Hema doodle wedstrijd

De Hema heeft een wedstrijd uitgeschreven. Ze verzamelen doodles en misschien vinden ze de jouwe dik genoeg om in de nieuwe schoolcollectie te plaatsen.

Ga naar http://doedelart.hema.nl/ om je werk te uploaden.

maandag 1 september 2008

VISUALISING

Dit is de visualisers-blog. Hier vindt je informatie over de specialisatie visualiseren op het Grafisch Lyceum Rotterdam.

Deze blog krijgt regelmatig een update. Je vindt hier nieuws over lopende opdrachten en projecten binnen de opleiding, publicaties van (oud-)studenten en daarnaast nog van alles dat te maken heeft met ons vakgebied.

Als je zelf nieuws hebt dat je op deze site gepubliceerd wilt zien, mail het dan even naar mij op het bekende adres.

Arne van der Ree