woensdag 15 oktober 2008

Sketch theatre

Een site met heul sterke filmpjes van schetsende (bekende) illustratoren.
http://sketchtheatre.com/

zondag 12 oktober 2008

Nog meer technologie

Het houd maar niet op; Nog meer digitale hulpmiddelen om de natuurlijke 'feel' met software na te bootsen. Dit keer 3D. De universiteit van Toronto ontwikkelt op dit moment 'I Love sketch' waarmee je visuals meteen in 3d opgezet worden.
Lees hier meer en bekijk de video.


ILoveSketch from Seok-Hyung Bae on Vimeo.

woensdag 8 oktober 2008

Boekomslag door Kambiz

Kambiz Rajabzadeh uit de V3T heeft het boekomslag ontworpen voor de Thesis 'Podoplanin and the Posterior Heart Field', een publicatie van een medisch/cultureel onderzoek. De inhoud zullen we je besparen maar het ontwerp zeker niet. Gefeliciteerd Kambiz!

maandag 6 oktober 2008

Eerste kennismaking met de Cintiq

Hier een paar voorbeelden van dingen die gemaakt zijn tijdens de eerste week aanwezigheid van onze nu al zeer geliefde en geterritorialiseerde Cintiqs. Het werkt zo ontzettend vloeiend en er zijn dan ook al snel resultaten.




vrijdag 3 oktober 2008

Expositie

Van 1 t/m 26 oktober worden in het Rijksmuseum te Amsterdam illustraties van de Penseel winnaars geexposeerd. Ieder jaar maken kinderboekenillustratoren kans op deze prestigieuze prijs. Het zien van de originele illustraties is indrukwekkend en iets dat je niet snel vergeet.

Zie de website voor meer informatie.
(Met dank aan Sonja Bruin voor de tip)

woensdag 1 oktober 2008

Charlie's inspiratie

Alumni Charlie Bakker verzamelt kunst en illustraties op haar blog. Met hier en daar ook wat eigen werk. Let vooral op de materialen en concepten die gebruikt worden, errrg fijn.

Zie http://charliebakker.com/