zaterdag 30 mei 2009

Publicatie Marcel Schepen

Derde jaars visualiser Marcel Schepen heeft de cover en meerdere binnenwerkillustraties gemaakt voor de kinderuitgave van het Rotterdampas magazine 'Lekker Puh!'. Gefeliciteerd Marcel!

woensdag 27 mei 2009

Als klanten zo beginnen....

Een filmpje dat duidelijk maakt hoe raar het eigenlijk is om bij beeldmakers zoals fotografen, visualisers en illustratoren te onderhandelen op hun tarief. Iets wat je vast en zeker nog mee gaat maken. Dit principe zet zich door in de markt. Zeker in tijden van crisis proberen bedrijven en hun juristen nogal eens misbruik te maken van de onzekere freelancer.

In Amerika ligt op dit moment de 'orphan bill' op tafel (zie artikel) die het makkelijker moet maken om beeld, waarvan de eigenaar niet direct bekend is, zonder toestemming te publiceren. Ook herpublicaties en oplage-vergoedingen liggen onder vuur. Niet alleen in Amerika, maar ook in Nederland. In de nieuwe contracten van de Telegraaf mediagroep bijvoorbeeld wordt freelancers gevraagd hun auteursrecht geheel over te dragen en vrijwaren ze de opdrachtgever van alle soorten van aanspraken. Persoonlijkheidsrecht en auteursrecht zijn de belangrijkste middelen die je als beeldmaker hebt om je van een inkomen te verzekeren. Ik denk dat het belangrijk is dat je je daar al heel vroeg bewust van wordt en de waarde van je werk leert zien. Websites waar je informatie over dit soort dingen vindt zijn bijvoorbeeld pictoright en lancelots.
Ook de GLR-fotografie blog besteed uitgebreid aandacht aan het fenomeen; http://glr-fotografie.blogspot.com/

Voor sommigen van jullie misschien droge, oninteressante stof. Maar je gaat er mee te maken krijgen. Dan kun je maar beter vooraf weten waar je staat.


http://www.youtube.com/watch?v=R2a8TRSgzZY

maandag 25 mei 2009

Naar China en India met De Spaanse Vloot











Wil jij als creatief je werkgebied uitbreiden naar China of India? Kom dan naar bijeenkomst van De Spaanse Vloot op 28 mei. Christine de Baan van Dutch DFA daagt je uit om met goede ideeen te komen. Wie weet loop je binnenkort wel rond in het Verre Oosten!

Nederlands design is een sterk merk geworden, steeds meer Nederlandse ontwerpers en organisaties zijn actief in het buitenland. Dutch DFA gaat die bekendheid nog eens extra vergroten en versterken in China en India. Dutch DFA staat voor Dutch desing, fashion & architecture en is een omvangrijk initiatief van drie ministeries.

Daarnaast zijn er weer enkele zeepkistbijdragen, waaronder van Mark Bode van Shop-around en Anne Miltenburg van Studio Dumbar.

Dus meld je snel aan! Woon en/of werk je niet in Delfshaven maar wil je er wel graag bij zijn? Stuur dan een mail naar Cihan Lacin (lacin@coid.nl) waarin je dit aan hem doorgeeft.

Meer info: http://www.despaansevloot.nl/

Inloop: 18.00 uur
Start Programma: 19.00 uur
Kosten: € 7,50 (inclusief drankjes)
Betalende leden: gratis
Eten: € 6,00
Locatie: AAA Gallery, Voorhaven 31, Historisch Delfshaven

woensdag 20 mei 2009

Oproep examenstudenten

Voordat je helemaal weg bent, hier nog een kansje; Computer arts magazine opent de jaarlijkse inzendingenronde voor werk van examenstudenten. Ga dus snel je werk inzenden via deze link en dan hoop ik daarna nog veel over je te horen.

zaterdag 9 mei 2009

Christoph Niemann

Een voorbeeld van iemand die slim met concept omgaat en toch lekker toegankelijk blijft:
Portfolio van Christopher Nieman

maandag 4 mei 2009

Ron van der Ende

Mocht je hem nog niet kennen; Ron van der Ende, beeldhouwer.
Via deze link kun je zijn portfolio bekijken en hier zijn weblog.
Eigenlijk moet je het werk live zien, galerie Delta op de binnenweg in Rotterdam heeft nogal eens werk van hem aan de muur hangen.