dinsdag 28 februari 2012

Karikatuur demo's

Eigenlijk post ik niet meer op deze blog maar deze kon ik echt niet voorbij laten gaan. Kijk even op deze pagina voor een paar heeele vette karikatuur-demo's van de beste karikaturisten op aarde. (In sommige filmpjes krijg je eerst een deel portfolio te zien)

donderdag 9 februari 2012

referentiemateriaal



Tip:
Deze link kan handig zijn, wanneer je referentiemateriaal zoekt. Veel anatomie, flora, fauna, enzovoort. Zoeken gaat super handig, met plaatjes. Plus alle correcte namen erbij, zodat je die naam kan gebruiken om verder te googlen.

Visual Dictionary Online
http://visual.merriam-webster.com/index.php

woensdag 8 februari 2012

Han Hoogerbrugge in TENT Rotterdam



La Grande Fête des Voyeurs is het eerste overzicht van de Rotterdamse kunstenaar Han Hoogerbrugge. TENT presenteert zijn interactieve animaties, videoprojecties, diaseries en tekeningen van de afgelopen vijftien jaar. Van het pioniersstadium waarin Hoogerbrugge met eenvoudige computerprogrammatuur bewegende animaties maakte, tot de verfijnde computertechniek waarmee hij het publiek in beweging brengt om zijn games te spelen. Hoogerbrugge is uitgegroeid tot een prominent voorbeeld van een hedendaagse crossmediale kunstenaarspraktijk, waarin de grenzen tussen virtueel en reëel, tussen droom en nachtmerrie, tussen high en low art, niet bestaan. Met grote regelmaat zijn de tekeningen en animaties van Hoogerbrugge te zien op festivals, tijdens popconcerten, in kranten en magazines, maar ook in musea, expositieruimtes en galeries.






van 26.01.2012 tot 18.03.2012



Witte de Withstraat 503012BR Rotterdam

Word Humo-cartoonist!



http://www.humo.be/actua/71521/word-humo-cartoonist

Je bent jong en bulkt van de originele ideeën, je kan tekenen als de beste, en je staat te popelen om in de voetsporen van topcartoonisten als Jeroom en Jonas Geirnaert te treden?Grijp dan nu je kans, want wij bieden je het geschikte forum: Humo's Gouden Aap. Via de Gouden Aap-wedstrijd gaat Humo op zoek naar jong talent in diverse domeinen. In het verleden zochten, en vonden, we achtereenvolgens een Humo-dichter (Sylvie Marie), een festivalfotograaf (Jan Geloen) en een multimediale festivalreporter (Siemen Dewael). In deze vierde editie openen wij de jacht op een getalenteerde cartoonist.Wat kan je winnen?1. De beste inzendingen worden op Humo.be gepubliceerd en de winnaar zal zijn cartoon(s) zien verschijnen in Humo.2. Een fancy Wacom Intuos tekentablet.3. De kans om op regelmatige basis betaalde opdrachten te maken voor Humo. Bij het maken van die opdrachten zal de winnaar gecoacht worden door Jonas Geirnaert en Jeroom.Hoe kan je deelnemen?1. Je stuurt ons drie cartoons: 1 vrije opdracht (3-vakcartoon), 1 cartoon rond een actueel thema en 1 cartoon waarin een blusapparaat en een bever de revue passeren.2. Je mailt die drie creaties voor donderdag 1 maart 2012 naar goudenaap@humo.be.3. In je mail vermeld je je volledige naam, leeftijd,je adres en telefoonnummer, en je schrijft een beknopte bio.Wie bepaalt de winnaar?Een driekoppige jury, die bevolkt wordt door Jonas Geirnaert, Jeroom en Humo-hoofdredacteur Bart Vanegeren zal uit alle inzendingen een winnaar kiezen.